Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ιδέες και λύσεις για την επιλογή των κουρτινών σας…..

Αν προβληματίζεστε κάθε φορά που θέλετε να αγοράσετε κουρτίνες, έχετε δίκιο. Δεν είναι απλό να διαλέξετε τις κατάλληλες για το χώρο σας, με τόσα υφάσματα, χρώματα και σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά. Η επιλογή σας θα πρέπει να ταιριάζει με το ύφος της διακόσμησης που έχει το δωμάτιο που θέλετε να «ντύσετε», να την αντέχετε οικονομικά και -το κυριότερο- να είναι πρακτική και λειτουργική. Οι κουρτίνες που θα πάρετε πρέπει να έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις, να σας προστατεύουν από το κρύο του χειμώνα, το δυνατό ήλιο του καλοκαιριού, και βέβαια από τα αδιάκριτα βλέμματα. Διαβάστε, λοιπόν, κάποιες απλές συμβουλές, και κάντε την επιχείρηση «επιλογή κουρτίνας» παιχνιδάκι
Αναρωτιέστε τι ύφασμα να διαλέξετε?? Προτιμήστε υφάσματα ανθεκτικά, βαμβακερά, μοντέρνα, οικονομικά υφάσματα και καλής ποιότητας. Κάποιες  βασικές κατηγορίες υφασμάτων για κουρτίνες που κυκλοφορούν στην αγορά καθώς και πότε χρησιμοποιούνται μπορείτε να δείτε παρακάτω:
Βαμβακερό Ύφασμα
Είναι οικονομικό, ανθεκτικό, απορροφά μέχρι 20% υγρασία χωρίς να δίνει την αίσθηση ότι είναι υγρό, ράβεται εύκολα, δεν «μπαίνει» σημαντικά στο πλύσιμο και, όταν περιέχει και συνθετικό, δεν ξεθωριάζει. Χρησιμοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου.

Λινή Κουρτίνα
Είναι πιο ανθεκτικό από το βαμβακερό, δεν είναι ελαστικό, τσαλακώνεται εύκολα και οι ίνες του μπορούν να υφανθούν μαζί με βαμβάκι, μετάξι ή συνθετικό. Η επιφάνειά του είναι αδρή και δροσερή. Χρησιμοποιείται κυρίως το καλοκαίρι για κουρτίνες και περσίδες.

Μεταξωτό
Το φυσικό μετάξι παράγεται από το κουκούλι του μεταξοσκώληκα. Είναι ένα πολυτελές ύφασμα με απαλή υφή, λάμψη και υψηλή τιμή. Το φυσικό μεταξωτό είναι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, γι’ αυτό και οι κουρτίνες από αυτό το υλικό χρησιμοποιούνται όλες τις εποχές του χρόνου. Αν ψάχνετε για μια αισθητικά παραπλήσια αλλά πιο οικονομική λύση, επιλέξτε συνθετικό μετάξι.

Βελούδο
Το καλύτερο είναι το 100% βαμβακερό βελούδο. Έχει πολύ απαλή υφή, «πέφτει» τέλεια και προσφέρει άριστη μόνωση από το κρύο και το φως, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται για χειμωνιάτικες κουρτίνες.

        Όποιο ύφασμα και αν διαλέξετε είμαστε σίγουροι ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι. Ελάτε από το κατάστημά μας να ενημερωθείτε ακόμα περισσότερο για αυτά τα υφάσματα η για ότι άλλο χρειάζεστε ή τηλεφωνήστε μας στο +30.2310.486.258 και είμαστε στη διάθεσή σας να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία πρόβλημα σχετικά με τις κουρτίνες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου