Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Διαλέξτε κουρτίνα ανάλογα....

Διαλέξτε κουρτίνα ανάλογα
... με την τοποθεσία
Ø      Στη θάλασσα: Ένα παράθυρο που «βλέπει» θάλασσα, «θέλει» κουρτίνα από διάφανο ύφασμα σε απαλά χρώματα, που αφήνουν ελεύθερη τη θέα και τον αέρα να κυκλοφορεί.
Ø      Στο βουνό: Για ένα σπίτι στο βουνό, όπου κάνει περισσότερο κρύο, οι κουρτίνες με πιο πυκνή ύφανση και γήινα χρώματα εξασφαλίζουν καλύτερη μόνωση και μεγαλύτερη αίσθηση θαλπωρής.
... τον προσανατολισμό
v     Όταν το δωμάτιο είναι βορινό: Βαριές κουρτίνες για το χειμώνα και διάφανες για το καλοκαίρι. Λόγω του προσανατολισμού του, δέχεται λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία και είναι περισσότερο εκτεθειμένο στο κρύο. Οι χοντρές κουρτίνες το μονώνουν το χειμώνα, ενώ οι ελαφριές αφήνουν το φως και το δροσερό αέρα να περνούν το καλοκαίρι.
v     Όταν το δωμάτιο είναι ανατολικό ή δυτικό: Διπλές κουρτίνες το χειμώνα και πλαϊνές το καλοκαίρι. Επειδή δέχεται αρκετό ήλιο όλο το χρόνο, το χειμώνα είναι πιο ζεστό, οπότε δεν χρειάζεται απαραίτητα βαριές κουρτίνες, αλλά διπλές για μόνωση. Το καλοκαίρι έχει ανάγκη από σκιά, που του προσφέρουν οι πλαϊνές κουρτίνες ή ένα στόρι.
... και το δωμάτιο
Þ    Για το υπνοδωμάτιο
Διπλές κουρτίνες Ή στόρι: Οι εξωτερικές πρέπει να έχουν πυκνή ύφανση και σκούρο χρώμα, ώστε να σας προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι εσωτερικές κουρτίνες πρέπει να είναι λεπτές, για να αφήνουν το φως να μπαίνει. Εναλλακτικά, βάλτε ένα στόρι και πλαϊνές κουρτίνες.
Þ    Για το καθιστικό
Διπλές κουρτίνες Ή στόρι: Το χρώμα τους πρέπει να είναι πιο ανοιχτό από εκείνες που έχετε στο υπνοδωμάτιο, ώστε να μπαίνει περισσότερο φυσικό φως. Διαλέξτε αποχρώσεις στο χρώμα του τοίχου για να δημιουργήσετε αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.
Þ    Για την κουζίνα και το μπάνιο
 Ένα πλαστικό στόρι Ή ρολό: Οι συγκεκριμένοι χώροι πρέπει να αερίζονται συνέχεια, οπότε πρέπει να βάλετε στο άνοιγμα κάτι πρακτικό και ανθεκτικό. Διαφορετικά, βάλτε μια ελαφριά συνθετική κουρτίνα, που πλένεται εύκολα.
Tip: Τοποθετήστε έναν ειδικό μηχανισμό στο κουρτινόξυλο, που θα σας επιτρέπει, τραβώντας μόνο ένα σχοινάκι, να ανοιγοκλείνετε εύκολα τις κουρτίνες σας, χωρίς να τσαλακώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου